Poster

Perasan tak, kalau ada apa-apa poster yang berkonsepkan famili (hasil lukisan kanak-kanak) akan ada seekor kucing? Atau seekor anjing? Pendek kata, a pet. Rata-rata keluarga akan ada binatang peliharaan. Terutama kucing, bagi masyarakat melayu lah.

Ada jugak melayu yang bela anjing.

Dipetik dari Mr Wiki : The cat (Felis catus), also known as the domestic cat or housecat, is a small carnivorousmammal that is valued by humans for its companionship and its ability to hunt vermin and household pests. It has been associated with humans for at least 9,500 years and is currently the most popular pet in the world.

Popular babe. Chihuahua pon kalah kot hehe.

Lagi sekali oleh Mr Wiki, one interesting fact : A male cat’s penis has a band of about 120-150 backwards-pointing spines, which are about one millimeter long; upon withdrawal of the penis, the spines rake the walls of the female’s vagina, which is a trigger for ovulation. After mating, the female will wash her vulva thoroughly. If a male attempts to breed with her at this point, the female will attack him. After about 20 to 30 minutes, once the female is finished grooming, the cycle will repeat.

Whoahh talk about orgy. Okay, this entry may not be suitable for minors.

Kucing kat rumah aku sudah lebih 20 ekor. 11 ekor anak kucing (2-3 months) dan 7 dewasa. Tak termasuk stray cats. Setiap jam 11 pagi dan 5 petang adalah feeding time. Lepas tu kena kurung dalam tool shed yang diubahsuai menjadi sangkar raksasa sebab malam-malam, the stray dogs around my house keluar berburu. Nyum nyum.

Multi tasking. Makan & feeding

The little ones tido dalam sangkar. 11 ekor share rumah 3 tingkat. Ada 3 bakul.

Feeding time. Tak semua ni.

Tomi. Dia sangat banyak persamaan dengan kucing lama aku masa kat rumah quarters dulu. Nama pon tomi. Banyak woo kucing jantan nak ngorat dia. Tapi dia tetap cool, selamba tampar jejaka yang tidak kacak.

Sekian kisah kucing bulan ini. Oh, sebelum aku terlupa.

Selamat Tahun Baru 2010.

2 thoughts on “Poster

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s