Terjah? TMZ?

Aku sedang potong kain untuk buat AJ’s Inner untuk dijual kat sini. Pastu mak aku bukak laa televisyen. Bukannya nak layan sangat. Cuma supaya ada benda untuk didengar-dengar. Tak sengaja bukak citer Terjah @ TV3.

Sangat tak bagus. Antaranya ialah kerana :

1] Tiru TMZ. Come on TV3. You guys can do better that that. I’m sure korang sebagai satu badan gergasi dalam industri media tempatan boleh carik cara yang lebih kreatif untuk naikkan jumlah penonton

2] Kita dapat tengok secara live macam mana masyarakat kita ni mengumpat. Mengumpat secara terang-terangan. It is OK when Americans talk shit about their artists but for Malaysians… Kita ni masyarakat yang mengagungkan budi bahasa dan moral. Tapi yang aku nampak kat TV ialah beberapa perempuan dan lelaki yang cakap-cakap pasal orang lain punyal hal, sambil gelak-gelak, sambil meniru gaya orang yang sedang di’terjah’.

3] Perlu ke compare Award yang Dato’ Siti menang dengan jumlah anak???

Menyesal aku layan selama 10 minit citer Terjah yang kononnya produk 2010 yang best dari TV3. I hate TV more and more. The more kita suka ambil tahu hal orang lain, the more kita akan jadik manusia yang suka mencari kesalahan orang lain dan pandai meletakkan diri kita sebagai ‘betul’.

Oh. Not the TV, the programs. For me at least.

I guess dengan menjadi seorang artis ni jugak menjadi punca rezeki untuk orang-orang lain seperti krew Terjah tu. What else to do la kot?

12 thoughts on “Terjah? TMZ?

  1. hampir tiap-tiap hari aku nampak mamat terjah tu. setiap kali jumpa jugalah aku kritik cara pemakaian dia. entah apa-apa entah.

  2. sekarang byk slot2 yg agak kebaratan yg aku pun tak gemar, cth kt hitz fm gotcha call. ada certain prank call yg diorang buat agak melampau yang mana aku rasa sangat tak sesuai and takde nilai sensitiviti.

  3. freedom of press. sejak awal 2000 dah sibuk dilaungkan. bakal melahirkan ramai paparazzzii. tapi buat masa ni banyak candid shooter. opsss….

  4. Setuju sgt sgt.. kalau rancangan TMZ tu pun menyampah nak tgk.. ni kan pulak Terjah..

    Orang yang suka kutuk org lain ni.. mcm la diri sendiri sempurna sgtt..

    Come on TV3.. carik la idea lain..ini tak membuka minda lansung..!!

  5. malam tadi aku Tertengok TERJAH TV3, dengar je suara pengacara pompuan tu gelak @mengilai macam pontianak nak monopos…rasa nak hempok je TV….macam takde pengacara lain ke? tolong la Nas Ahmad cari la pompuan laen….

  6. yg gemok suka pakai ketat tu? nemang dia ketawa cam pontianak.. cam ayam puru pun ada.. tapi aku tak boleh tengok dia time aku makan.. gigi dia rosak ada hitam kiri kanan.. loya tekak den..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s