keji

Bukak TV. Citer pasal bunuh, rogol, mati, dera dan sebagainya.

Segalanya tentang kekejian manusia.

Bukak akhbar. Citer pasal rasuah, penipuan, cerai, fitnah, saman, perang, bunuh, mati dan sebagainya.

Segalanya tentang kekejian manusia.

Guns don’t kill people. People kill people.

Sebaris ayat yang cukup mudah dan secara T-square (pembaris 90 darjah untuk melukis garis lurus dalam membuat drafting/technical drawing) nya, manusia dan pemikiran serta tindakan mereka yang menjadi punca segala headline keji yang kita baca / dengar / lihat setiap hari.

Sikap manusia yang bertongkatkan ego, berlagak, hasad dengki, iri hati dan segala macam benda yang tidak releven. Hei aku lebih alim. Hei aku lebih bagus. Hei aku lebih pandai. Hei aku lebih berkuasa. Hei aku lebih betul.

Mintak lah aku dijauhkan dari berperangai keji dan busuk macam ni.

Pendek kata, bastards.

I wonder, if Gog and Magog has already gathered from the four corners of the earth. Or it is just an interpretation of the people today? God Knows.

Tak kira lah. Kau agama apa sekalipun. Kristian. Islam. Yahudi. Semua pun percaya adanya Tuhan. Mintak yang elok-elok dah la yer.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s