Ad-hoc Dinner Date

Se-habis kerja, aku rush ke Giant KJ untuk ad-hoc dinner date bersama Pit, Anna & baby Luqman. Semenjak cukur jambul Luqman, aku tak jumpa hero kecik yang hensem nih. Badan dah mula tegap, tak suka baring dan suka hisap jari. Masa aku sampai, Luqman tengah menyusu dan trus aja si kecik ni tidur.

Lena selepas sebotol susu. Hisap jari tuh. Comel :)

“Ummi. Ummi. Look at me. I’m awake!”

*sambil mencubit-cubit lengan Anna

“Ye sayang. Sikit lagi nak habis makan ni…”

“OK, dah boleh pose. Smile~”

5 thoughts on “Ad-hoc Dinner Date

    • oleh itu?

      analisis kau tak salah, tapi, tak sumer orang sama :)

      mak aku bekerja. tak apa yang negatif pasal penulisan kau, sikit pon tak terkena pada mak aku.

      aku bukan seorang feminis. ramai tanya, kenapa ramai perempuan masuk universiti. kenapa bila interview ramai perempuan yang pergi. jawapannya – lelaki memilih untuk tidak mahu bekerja dengan orang. lelaki memilih utk tidak membazir masa belajar. mereka lebih berdikari. so kalau nk kata lelaki tak ramai bekerja dgn kerajaan sbb perempuan konker sumer, itu adalah tidak patut. kaum lelaki yang choose not to.

      berkenaan hal berkaitan agama.. aku bukanlah seorang yang dikatakan tahu segalanya. pada aku, al-quran itu luas. bukan sekadar kitab. so pengajaran aku ambek bukan hanya dalam kitab tapi jugak pada manusia sekeliling. perempuan tu, kalau pakai baju kurung, pakai tudung tapi.. hati busuk, tak guna beb. kadang-kadang yang free-hair tu hati budi dia lagi bagus. kalau kita pegi mana-mana pon tapi dalam hati kita simpan Allah, buat laa apa-apa pon, takde apa masalah. yang menjadik masalah ialah bilamana, nawaitu dalam hati dah jadik lain macam.

      true, perempuan elok duk umah, bisnes kat rumah. aku ambik contoh keluarga aku sendiri.

      mak aku dah pencen. tak berapa reti driving. tak reti guna internet. dia pandai menjahit. nak kena keluar jugak beli supplies. kena keluar rumah jugak. pada masa yg sama, dia join orang masjid kat sinih. join geng marhaban. join kelas agama sana sini. join reunion kawan-kawan lama. join kelas-kelas menjahit, kursus bisnes sumer. masih melibatkan percampuran lelaki dan perempuan. mana-mana pon, melibatkan percampuran lelaki dan perempuan. tapi sbb nawaitu tu utk ketenangan, ok jer, takde masalah apa.

      Allah itu tidak zalim. kalau kita nak yang baik, kita akan dapat yang baik. kalau tak dapat tu, maknanya kifarah, cuba check2 balik kot ada buat silap.

      zaman berubah. cara hidup berubah. bukan maksud aku bila moden kena pakai macam lady gaga. bukan. bukan. cuma kena open minded sikit.

      orang dulu pakai skirt, lelaki boleh terus stim. skarang perempuan jalan-jalan pakai bra pon, kadang-kadang lelaki boleh buat tak tau. haha.

      ok, aku melalut.

      btw bro, thanks sbb bagi link :)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s