support seni!

Tamat sudah persidangan UMNO. I have to say, bilamana ada event melibatkan UMNO, ia sangat-sangat boleh menjadi tempat mencari rezeki bagi sebilangan peniaga. Ya, gerai agak mahal tapi pulangan jualan, aku yakin boleh menampung kos sewa tapak.

Rakan-rakan kami tidak ketinggalan mencari rezeki masa event nih. Mereka bukak galeri, menjual painting hasil pelukis-pelukis dari Central Market. Lama dah aku tak singgah sana. Agak seronok dapat tengok mereka melukis secara live kat event nih.

Penjualan painting bermula dari RM2000 – RM75000. Alhamdulillah, ada yang terjual :)

Sketch dalam masa 20 minit aja. RM80 utk sekeping. Kagum aku, cekap dia melukis.

Nih memang favourite aku. Tulisan khat. Setiap drawing, adalah 1 lagu. Lagu negeri selangor, lagu negaraku, lagu negeri pahang. Memang style habis. Nak baca kena senget-senget kepala sikit.

Lunch semestinya kat food court tingkat atas di The Mall. Tempat lama nihh. Dulu masa kat SMAKL, ni aaa tempat g outing. Main game kat arcade tingkat atas tuh. Dulu selalu klepet gelang-gelang yang dijual kat sini. Hahaha. Hampir kena tangkap pak guard ;p

Bila lagi eh ada event melibatkan seni nih. Macam nak kena pegi lagi :)

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s