‘Hendak ku nangis, tiada berair mata. Hendak ku senyum, tiada siapa nak teman’

Di Mana Kan Ku Cari Ganti by P.Ramlee

Ini bukan post pasal menangis. Ini bukan post pasal sedih. Ini post monolog aku. Ini post pasal teringat (selalu teringat sebenarnya) pada arwah ayah. Barangkali sejak-dua-menjak ni semakin kerap teringat kerana cucu pertama dia bakal lahir dalam 1-2 bulan ni. Ya Ayah, your very first grandchild :)

Even though Abangngah & Ayep kahwin dulu, rezeki anak mereka belum menjenguk lagi. Jasmin dapat dulu hehe. I don’t know girl or boy, the baby inside me. Kami tak pergi scan. One of the reason kami tak pergi scan ialah sebab ayah dengan mak dulu pun takda buat scan baby.

Ingat tak tanah kat Sungai Ramal tu? Kami adik beradik dah mula nak guna tanah tu. Lama terbiar. Besar manfaat ayah beli tanah tu dulu. Kami ada plan nak buat bisnes keluarga, tengok lah macam mana.

While I am typing this, cucu ayah ni duk sibuk tendang-tendang. Maybe the baby knows hehe. Mak excited ke tak? Mesti lah. She even renovated belakang rumah. Tambah space belakang untuk cucu.

Al-fatihah untuk Ayah. We will definitely tell stories about you to our kids :)


				

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s