Entry Pasal Budak Kenit #1

Hai. Nama saya Aidan. Hehehe. I know, aku seakan teruja secara berlebihan. I used to think – apa laa nak blog banyak2 pasal anak. Aku tarik balik. Aku paham sekarang. The experience of being a mom is just too overwhelming. Aku tak boleh nak describe.

Anyway, Aidan dah 2 minggu pada Ahad lepas. Berat dah bertambah – 4.3kg. Hari ke2 itu hari dari 4.1kg dia turun 3.8kg. Water weight kot. Oleh kerana budak kenit nih sangat kuat menyusu (aku kena makan lebih untuk tampung keperluan susu dia), berat dia dah naik 4.3kg and I believe dah 4.5kg skarang nih. Alhamdulillah, kuat anak mama nih minum dan syukur susu cukup :)

Dia suka tido meniarap. Kalau letak terlentang dia tak akan lena lama2 dan asyik terkejut. Lepas menyusu, bagi dia burp pastu terus tiarapkan dia. Lena laa dia dalam 3 jam.

Respon kepada cahaya baik. Kalau TV on dan ada banyak movement dia akan halakan kepala dia ke TV. Kalau aku lalu sebelah dia sambil panggil nama dia, dia akan palingkan muka dia.

Suka dengar lagu Oh Anak (M.Nasir) & lagu Bohemian Rhapsody (Queen). Kalau pasang lagu tu dia akan diam dan kaki dia duk kodek2 hehehe.

Kalau dengar suara Grandma dia, dia akan senyum dan seolah2 gelak besar.

Sebelum tido malam, dia suka baring atas dada Baba dia. Dah jadik habit kut.

Suka mandi. Kalau basuh buntut dia lepas poop kat sinki pakai air paip pun, selamba je muka dia. Setakat merengek sikit2 ja. Tak nangis.

Dah pandai mencebik-cebik kalau tak layan dia. Hahaha memang kelakar. Kadang2 saja je aku biar dia merengek sebab comel ;p

Ok lah, tu je kut setakat nih. Dan. These are some of the latest photos :)

One thought on “Entry Pasal Budak Kenit #1

  1. Aku rasa next entry kau kena letak gmbr oat masa dia baby la.. Sangat sama ngan Oat especially gambar no.1 tu. :) Tak sabar nak gigit Aidan!! grrr…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s