….

Aku agak panas hati layan satu video ni. Tekan sini kalau nak tengok. Aku sangat tak suka orang yang tak reti hormat orang lagi tua. Put aside politics, I just hate people that have no respect to others.

PTPTN is not about HAK. It is about AMANAH. Cukai? Oh please, gaji ciput, kerja pon entah tidak, kata bayar cukai. Kalau gaji lebih rm3000 ja kena bayar cukai tau.

Oleh sebab orang yang bayar cukai lah, kebanyakan kita dapat masuk ke Universiti. Duit tu adalah amanah supaya kita belajar rajin2 dan BAYAR balik. Nama pun PINJAM. Kalau tak mahu, awal2 lagi tolak balik duit tu. Oh tapi tidak.. mana boleh, nak beli iPhone 4S. Nak beli motor. Nak belanja awek makan kat hotel 5 bintang. Dah syok pakai duit, pointer pon rendah, pastu marah nak bayar balik. Kan korang dah tau, kalau 1st class honors DIKECUALIKAN bayar PTPTN tu? Belajar la pandai2 supaya IQ tinggi. Oh ya, bila IQ tinggi tu jangan la HINA orang IQ rendah sikit dari kita. Cantik sikit adab tu ye.

Dulu kat UPM ada kes berhimpun sampai pecah pintu kaca kat bangunan pentadbiran. Yang buat kecoh tu sapa? Pemimpin pro-pembangkang UIA yang GAGAL BERHENTI. Dapat duit PTPTN, join politik sampai education tercicir, pastu buat kecoh kat universiti orang lain. ELOK. Aku yakin dia ada dalam kalangan yang berkhemah kat dataran tu.

Just because we might have different stand in politics, it doesn’t mean we have to be mean to each other. Hormatilah orang keliling kita.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s