Otak beku

Aku rasa la kan, antara masalah utama aku bila jadik pelajar ialah aku mudah sangat distracted. Pagi-pagi tetapkan azam — OK hari ni aku nak siapkan satu muka surat manuskrip #2 aku. In the end, aku tulis kat sini. Hahaha. OK not funny.

Aku memang tak selesa bila orang cakap — pandai nya kau buat PhD. Dengar lah kawan-kawan, kepandaian bukan lah ultimatum. Kalau kau pandai tapi tak reti jaga masa, tak reti ikut jadual, tak reti berkomunikasi, tak reti nak mintak tolong, tak reti nak ada adab dalam menuntut ilmu– just forget it. I’ve learn it the hard way, yang benda tu semua pun menyumbang kepada tahap berjaya kau. Not that I’m saying kena ada PhD baru dinamakan berjaya. Totally wrong.

OK, better get back to work. Selamat terus bersabar mengadapi bulan ramdonnn.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s