Perbualan #5

Stranger: You’re soaking wet!

Aku: Yeah. T’was not too bad. I thought the rain might stop at 5. But.. meh.

Stranger: Don’t you own a car or something? You can consider the bus.

Aku: Yea, I do own a car.

*Buat muka pelik

Aku: I like cycling. I enjoy cycling.

Stranger: In the cold rain?

Aku: Especially in the cold rain.

Hujan seharian semalam di bumi Canberra. Aku buat degil aku, macam biasa, nak jugak naik basikal walaupun hujan. Panas berdenting pun, aku masih degil nak naik basikal. Suhu negatif kat luar pun, aku masih degil nak naik basikal.

Sebab apa? Pengalaman adalah benda yang kau tak boleh jual & beli. Words are JUST words. Kau boleh cuba buat orang ‘rasa’ apa kau rasa, tapi tak sama kalau dia rasa sendiri.

Mungkin sebab tu, bila air ketuban aku pecah masa mengandung dulu, aku takde rasa risau. Instead I was so excited, even the nurses thought I was weird. Risau dan takut takde masa tu… At least that was what I remembered..

 

I enjoy experience. No one can give me that.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s