Midterm

Untuk PhD student di Australia, kami takde proses viva. Progress kami dinilai dari 3 presentation. Proposal, midterm & exit seminar. Kalau dalam 3 proses ni, audience kata OK, maknanya aku layak hantar thesis untuk dinilai dan dihadiah kan sijil ada tulis PhD.

Some like this, sebab takda sesi viva yang biasanya reviewer yang nakal akan bagi komen yang boleh buat kau rasa macam kena tunjal dengan kapak. I’ve been there, trust me haha. Yang buat pedih ialah proses menunggu untuk dapat feedback. Bila dah hanta thesis, kau takde peluang nak defense kau punya thesis. Thesis kau MESTI boleh yakin kan reviewer yang kau layak dapat PhD.

Sekejap lagi akan ada meeting dengan ketiga2 supervisor aku, pasal midterm review. Meeting pasal content, progress dan plan untuk 6 bulan akan datang.

Ok, go.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s