Gaya hidup

Ramai cakap, macam mana kita belanja duit kita dipengaruhi oleh gaya hidup. Besar periuk, besar la kerak dia. Ramai orang komplen, pasal gaji kecik & tak cukup. Jangan lupa, bila gaji kita dinaikkan 1k, tak semestinya lepas tu kau dah tak akan susah. Selalu kita akan tempted beli benda yang tak berapa perlu bila tengok ada duit lebih sikit hehe.

Yang agak kelakar bila orang yang komplen tu lah yang pakai iPhone, pakai kereta besar atau motor besar. Kalau dah agak2 tak mampu, jangan la beli benda yang melampau mahal nye. Belanja ikut mampu, orang kata.

Aku teringat orang share pasal perangai orang kaya yang belanja minimal. Aku paling suka tips Jay Leno pakai. Dan aku rasa sebab ramai je yang sekarang buat side business, boleh pakai tips dia ni. Asalkan make sure modal dapat balik sebelum mula sekat belanja dari job #2.

superrichhabi

Tak salah kalau cuba, kan?

Poster penuh, sila klik ‘read more’.

superrichhabits

 

 

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s